Perseide 2008 Sighet

Si in anul 2008 prof. Sorin Hotea impreuna cu membrii Astroclubului SARM Sighet organizeaza un punct de observare al Perseidelor in zona municipiului Sighetu-Marmatiei. Acest punct se alatura, in reteaua de observare a Perseidelor pusa la punct de SARM, urmatoarelor locatii: Cindrel, Pauleasca - Teleorman, Corbasca - Bacau, Targu Mures, Talmaciu - Sibiu, Horodnic de Jos - Suceava.

Se anunta participarea unor astronomi din mai multe localitati ale tarii. Perioada de desfasurare a manifestarii este 8-13 august. Manifestarea va consta in principal in observarea meteorilor, numele de Perseide provenind de la curentul ce-si are maximul in acea perioada: Perseide. Pe langa meteori se vor mai observa si Luna, planetele, obiecte deep-sky cu instrumentele care vor fi puse la dispozitie de organizatori. Perseide 2008 Sighet se va desfasura intr-o locatie la aprox. 15 km de luminile orasului, acolo unde cerul este inca suficient de negru ca sa iti taie respiratia atunci cand il privesti intr-o noapte senina.

Alte detalii si informatii despre Perseide 2008 Sighet vor fi publicate pe aceasta pagina.

Cer senin !
Newsletter AstroInfo

Din 17 octombrie 2003 la fiecare eveniment important abonatii sunt anuntati din timp de toate detaliile necesare observarii optime a fenomenului/evenimentului.

Pentru a va abona va rugam completati campul de mai jos:


Link-uri

> Perseide 2008