Nopti Galileene

Dupa succesul maratonului astronomic observational intitulat 100 de ore de astronomie, desfasurat in perioada 2-5 aprilie 2009, s-a hotarat organizarea unei manifestari asemanatoare cu numele de Nopti Galileene.

Manifestarea Nopti Galileene este un proiect organizat cu ocazia Anului International al Astronomiei 2009, care doreste ca astronomii sa iasa din nou in strada si sa indrepte instrumentele catre frumusetile cerului observate de catre Galileo Galilei in urma cu 400 de ani. Noptile Galileene vor avea loc in perioada 22-24 octombrie 2009.

Ideea de baza a proiectului este observarea de catre public a planetei Jupiter si a satelitilor acesteia, dar si a Soarelui, Lunii si altor obiecte ceresti interesante.

Astroclubul SARM Sighet va realiza cu ocazia noptilor galileene o serie de activitati in colaborare cu mai multe institutii si organizatii: blogul de astronomie AstroClick, Scoala Dr. Ioan Mihalyi de Apsa Sighet, Colegiul National Dragos Voda Sighet, Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii Sighet, Astromagazin.ro, publicatia electronica Emaramures.ro, Sighet-Online si postul de radio Sighet FM.

   Programul manifestarii "NOPTI GALILEENE" la Sighet

Joi, 22 octombrie 2009 - ora 11 - Scoala "Dr. Ioan Mihalyi de Apsa", Colegiul National Dragos Voda, Grup Scolar pentru Industrie Mica si Servicii - sesiune de referate si materiale stiintifice despre Galileo Galilei si descoperirile acestuia; expozitie de planse si fotografii astronomice.

Vineri, 23 octombrie 2009 - ora 16 - Parcul Gradina Morii (click pentru harta locatiei) - Observatii publice prin telescoape la Soare, Luna, Jupiter si alte obiecte interesante, prezentare de materiale astronomice, discutii tematice, expozitie cu vanzare de instrumente si materiale astronomice. Participa membrii si colaboratorii SARM Sighet, reprezentanti ai Astromagazin.ro. Aceasta activitate este publica.

Sambata, 24 octombrie 2009 - ora 20 - star-party in cadrul Astroclubului SARM Sighet cu invitati.

Mai multe detalii despre Nopti Galileene, programul national si din diversele localitati gasiti pe site-ul oficial al manifestarii in limba romana.

Nota: programul manifestarii "Nopti Galileene" poate suferi mici modificari. Pentru a fi la curent reveniti pe aceasta pagina.

 


Newsletter AstroInfo

Din 17 octombrie 2003 la fiecare eveniment important abonatii sunt anuntati din timp de toate detaliile necesare observarii optime a fenomenului/evenimentului.

Pentru a va abona va rugam completati campul de mai jos:

 

Link-uri

> 100 de ore de astronomie

> Nopti Galileene

> Galilean Nights


Parteneri