Ziua Astronomiei 2007

    In 2007 Ziua Astronomiei a avut loc sambata, 21 aprilie. In Romania vremea buna a permis organizarea de manifestari locale in mai multe orase din tara. Astfel grupuri de astronomi amatori (si nu numai) apartinand diferitelor asociatii sau organizatii de profil au iesit in parcuri sau piete cu instrumente, materiale promotionale pentru a aduce astronomia mai aproape de oameni, pentru a le arata cerul si pentru a-l apropia de ei. In alta ordine de idei manifestarile organizate de Ziua Astronomiei au si scop educational. Astfel multi oameni privesc pentru prima data corpurile sistemului solar printr-un instrument optic, pun intrebari importante despre Univers si despre ce contine acesta. Per ansamblu activitatile organizate de Ziua Astronomiei sunt foarte benefice comunitatilor locale de aceea toti organizatorii locali merita multe felicitari pentru initiativa.

    In cele ce urmeaza sunt prezentate pe scurt manifestarile prilejuite de Ziua Astronomiei in principalele centre astronomice din tara.


Newsletter AstroInfo

Din 17 octombrie 2003 la fiecare eveniment important abonatii sunt anuntati din timp de toate detaliile necesare observarii optime a fenomenului/evenimentului.

Pentru a va abona va rugam completati campul de mai jos: