AstroInfo Mobile

 

Alege AstroInfo Mobile

 

 

La sfarsitul anului 2008, site-ul AstroInfo a lansata in premiera in astronomia din Romania un serviciu foarte util pentru astronomii amatori dar si pentru cei care inca nu se considera astronomi: AstroInfo Mobile.

Serviciul este o extindere a newsletterului AstroInfo (inaugurat in octombrie 2003) de la e-mail la telefonul mobil. Cititorul site-ului AstroInfo poate avea mereu informatiile de interes major despre noutatile din astronomie si evenimentele astronomice mai aproape si le va putea utiliza mai eficient.

 

Opinii ale clientilor AstroInfo Mobile

Parerea mea despre AstroInfo Mobile: cea mai buna initiativa in astronomie de foarte multa vreme!!!! Bravo! (Andrei Juravle, Timisoara)

Serviciul AstroInfo Mobile mi se pare excelent! Nu prea aveam/am timp sa-mi verific e-mail-urile si mi se intampla sa pierd evenimente in astronomie. Acum nu mai am probleme. Va multumesc! (Irina Gaitan, Suceava)

Cel putin m-am bucurat sa primesc cateva stiri despre evenimente pe care le uitasem (prins fiind in treburile zilnice). Singura parere de rau era ca cerul acoperit de nori nu imi permitea sa le si observ. (Iulian Olaru, Iasi)

Excelent. Este ceea ce trebuie sa fie, iar Astroinfomobile merita toata lauda. Ideea e traznet, rog doar sa fiu anuntat inainte de expirarea abonamentului ca sa-l pot prelungi. (Bratu Florian Gabriel, Campina)

 

Cum functioneaza AstroInfo Mobile?

De fiecare data cand urmeaza sa aiba loc evenimente astronomice sau apar noutati importante in astronomie utilizatorii AstroInfo Mobile vor primi pe telefonul mobil un mesaj text scurt (SMS) in care vor fi comunicate aceste informatii de interes major. In acest fel utilizatorul AstroInfo Mobile va fi mereu la curent cu noutatile din astronomie si va putea observa fenomenele astronomice chiar daca nu are intotdeauna calculatorul aproape sau timpul necesar pentru a se documenta mereu.

Exemplu: Daca pe 27 decembrie 2008 ar fi avut loc o eclipsa partiala de Soare, utilizatorul AstroInfo Mobile ar fi primit pe 25 decembrie urmatorul SMS:

From: AstroInfo Mobile

Text: Peste 2 zile are loc o eclipsa partiala de Soare cu mag=45% si durata 1h43m.Pregatiti-va telescopul si filtrul solar.Detalii pe AstroInfo.

Daca astronomul in cauza a uitat despre aceasta eclipsa (avand in vedere ca eclipsa fictiva din exemplu se produce chiar in perioada sarbatorilor de iarna), SMS-ul AstroInfo Mobile ii aminteste sa se pregateasca pentru eclipsa. In ziua eclipsei astronomul primeste urmatorul mesaj:

From: AstroInfo Mobile

Text: Astazi are loc o eclipsa partiala de Soare: inceput-13.01, maxim-13.52(45%), sfarsit-14.44.Prognoza meteo este favorabila pentru sudul si estul tarii.

In acest fel astronomul are la dispozitie informatiile cele mai importante despre eclipsa si chiar daca in acea zi nu are acces la calculator deloc, el poate sa observe eclipsa in conditii bune pentru ca alerta AstroInfo Mobile l-a tinut la curent.

 

Cum se poate achizitiona AstroInfo Mobile si in ce conditii?

AstroInfo Mobile se poate achizitiona sub forma de pachete in functie de optiunile dorite de utilizator. Fiecare pachet ofera un numar minim de 4 mesaje trimise in fiecare luna. Numarul mesajelor si frecventa acestora este data in primul rand de noutatile astronomice si evenimentele ce au loc.

Serviciul AstroInfo Mobile este disponibil in urmatoarele pachete:

Pachet Detalii
AstroInfo Mobile Pentru Tine

Achizitionarea standard a serviciului AstroInfo Mobile. Utilizatorul isi comanda propriul pachet de servicii. Alege AstroInfo Mobile Pentru Tine aici...

AstroInfo Mobile Cadou Serviciul AstroInfo Mobile este facut cadou unei persoane dragi. Daca vrei sa faci o surpriza cuiva poti sa ii oferi cadou un pachet AstroInfo Mobile. Dupa achizitionarea serviciului persoana care primeste cadoul va fi anuntata despre supriza pe care i-ai facut-o. Alege AstroInfo Mobile Cadou aici...
AstroInfo Mobile International AstroInfo Mobile este disponibil si in afara tarii (Italia si Spania). Si varianta internationala a AstroInfo Mobile poate fi aleasa personal sau facuta cadou. Alege AstroInfo Mobile Pentru Tine sau AstroInfo Mobile Cadou.

 

Cat costa AstroInfo Mobile?

Pachete disponibile au urmatoarele tarife:

    AstroInfo Mobile 6 - 20 lei

    AstroInfo Mobile 12 - 40 lei

    AstroInfo Mobile International 6 - 40 lei

    AstroInfo Mobile International 12 - 80 lei

 

Ce informatii primesc utilizatorii AstroInfo Mobile prin intermediul serviciului?

Dupa cum am amintit si mai sus alertele AstroInfo Mobile furnizeaza informatii despre evenimentele astronomice si despre noutatile din domeniul astronomiei. Astfel mesajele primite de utilizatori contin informatii despre:

    - evenimente: eclipse, ocultatii, conjunctii, curenti de meteori, comete, planete, activitate solara, alte evenimente neasteptate;

    - noutati: descoperiri importante, zboruri cosmice si evenimente in explorarea spatiului cosmic.

 

Detalii

Pentru orice fel de intrebare despre AstroInfo Mobile scrieti la adresa astroinfo.mobile@gmail.com. Tot la aceasta adresa se pot trimite sugestii legate de acest serviciu.


Newsletter AstroInfo

Din 17 octombrie 2003 la fiecare eveniment important abonatii sunt anuntati din timp de toate detaliile necesare observarii optime a fenomenului / evenimentului.

Pentru a va abona va rugam completati campul de mai jos: